Information från styrelsen!

Då nalkas äntligen våren och den där efterlängtade värmen! Dagsljuset tar över mörkret och vår underbara by ser lite yrvaken ut!

Vi i styrelsen ska göra vårt bästa för att öka informationsflödet på hemsidan!

Förra året hade vi en tragisk brand i byn. Två gårdar ödelades, ett par uthus klarade sig. Händelsen skakade om byn rejält och tragedin var total i och med att en person avled.

Styrelsen har under året arbetat intensivt för att få till en uppstädning av brandplatserna. Synen av skorstensstockar som sticker upp ur ett bråte av plåt och brandrester, skapar ingen positiv bild i vår underbara by.

Nu har vi i bästa samråd och samverkan med Strömsunds kommun, löst ut hanteringen med brandplatserna. Kommunen har påbörjat uppstädning och löser kostnaderna med dödsboet. Stort tack till Håkan Bredin/Strömsunds kommun, han har lagt ned mycket tid på detta för att hjälpa till att lösa problemet. Företrädaren för dödsboet har också visat stor förståelse för styrelsens önskemål.

Med detta hoppas vi att vi kan lägga denna tragiska händelse, så gott det går, bakom oss.

Lite blandat!

Vi hoppas att alla ni som fått vår enkät, besvarar den och lämnar in den till styrelsen.

Vi har ett gemensamt ansvar för förvaltningen av Skolgården och utvecklingen av byn i synnerhet. Tveka inte att kontakta någon i styrelsen om du har några funderingar.

Vi tar tacksamt emot de som vill vara aktiva i styrelsearbetet.

Hoppas vi ser så många som möjligt på vårstädningen! Då har vi dessutom tillfälle att prata om byn, Skolgården och vad vi vill med byns utveckling!

Med bästa vårhälsningar!

 

”Om man går fort och ler mycket, ser ingen att man är ful”

———–Lasse Åberg———